fannys.blogg.se

trettionde januari

Publicerad 2013-01-30 18:15:33 i kläder

Min favorittröja just nu som jag fick av Simon i julklapp. Det är den kända bilden när Beatles går över Abbey Road, men i handen håller de alla också i ett lasersvärd. Beatles och Star Wars i en och samma bild, så bra det kan bli enligt mig. Jeansen köpte jag i helgen och det är Crocker. Mina gamla från Cheap Monday hade både töjt sig och tappat färg, så det var dags för ett par nya.

Nu ska jag dock svira om till myskläder, för onsdag är lika med tv-kväll. Det har förutspåtts bli storm här i Göteborg ikväll och inatt, så jag bunkrar upp med te, kakor och tända ljus. Tacksam för att jag får vara inomhus.

trettionde januari

Publicerad 2013-01-30 17:58:35 i fannys

Det här blir nog de första och sista skönhetstipsen på denna blogg. Är mer den typen som säger "le bara, så blir allt bra". Iallafall tänkte jag dela med mig om mina senaste köp när det kommer till skönhet. Schampot och balsamet har jag läst om länge på bloggar som tipsar hej vilt, så jag tänkte ge det en chans. Mitt hår har varit som svinto nu under hösten och vintern, men efter att jag använt detta en tvätt blev det SOM NYTT. Hallelujah, prisa Gud och so on. Åhlens köper du det på!

Och sedan över till tips två. Mitt puder från isadora som jag haft i en evighet tog slut så jag gick till NK och bad dem ta fram något som var bra. Efter att hon visat detta och sminkat mig lite så orkade jag inte leta mer utan betalade och gick hem. Och det är SÅ bra. Jag har aldrig använt foundation, utan nöjt mig med kompaktpuder under vintern och detta är perfekt! Täcker allting och "ger en jämn yta". Det heter iallafall Diorskin Nude Compact om jag fattat det rätt, och jag har färgen(?) 010.

Båda produkterna är väl i de högre prisklasserna, iallafall för min plånbok, men jag är så nöjd så det får det vara värt.

trettionde januari

Publicerad 2013-01-30 17:43:00 i vänner

Igår gick Rebecka och jag till ett fullsmockat Publik vilket medförde att vi vände i dörren och gick till ett annat ställe. Minns inte namnet, men det spelades bra musik och ölen var billig. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och bestämde att tisdagsölen, det skulle bli en tradition.

tjugoåttonde januari

Publicerad 2013-01-28 20:55:09 i mat

Idag när jag kom hem fick jag cravings efter smoothie, så därför tog jag det jag hittade och mixade ihop. Något av det enklaste och godaste som finns tycker jag och jag brukar variera mellan att ha i yoghurt och att köra med bara frukt, som denna. I har jag banan, apelsin, äpple, hallon och granatäpple.

Annars har jag mest legat i soffan och tittat på Vampire Diaries i eftermiddag och bara degat. Älskar att dega. Imorgon ska Rebecka och jag till Publik och ta en öl efter jobbet tänkte vi och det ska bli himla trevligt. Nu ska jag titta ännu ett avsnitt innan jag drar för ridån för idag. 

tjugosjunde januari

Publicerad 2013-01-27 18:29:29 i fannys

Igår inhandlade jag massa nytt till mig själv. Bland annat två väskor. Efter jag gjort mina ärenden mötte jag upp Hanna och Anna och vi tog en fika på da Matteo vilket var både gott och trevligt.

På eftermiddagen kom Ida till mig och stannade tills idag. Vi åt räkor och baguette och tittade på två romantiska komedier. Lösgodis fick vi också i oss. Idag sprang vi ner på stan igen och jag inhandlade lite fler saker.

Ikväll ska jag kolla på reprisen av På spåret, lösa sudoku och titta på Så ska det låta. Längtat efter mina pensionärstimmar.

tjugosjätte januari

Publicerad 2013-01-26 12:08:49 i fannys

Så igår var jag ute med mina arbetskompisar och firade att det var lön, men också för att säga hejdå till några som ska ut och resa ett tag. Vi var på Biljardpalatset och spelade och drack några öl.

Idag har jag löst melodikrysset och tagit en lång, sen frukost. Vi brukar göra så på lördagarna att jag sitter hos mig och spelar, pappa spelar hemma på gården och farmor löser krysset hemma hos sig. Under spelet smsar vi svaren till varandra och löser det därför ihop. Perfekt sätt att lösa det på, i och med att vi är tre generationer och kan oftast olika frågor. Ringde även och pratade lite med farmor efteråt, hon och farfar ska till Kanarieöarna imorgon och jag är avundsjuk.

Annars hade jag tänkt sticka ner på stan och slåss med alla andra shoppare idag. Inte så smart drag att gå ner lördagen efter löning, men men. Ska nog köpa lite nya tulpaner också, de jag har nu har snart gett med sig. Anyhow, ha en bra lördag.

tjugonde januari

Publicerad 2013-01-20 22:26:04 i vänner


Jag har haft en så bra helg. Rebecca kom och pratade igen massa med mig i fredags vilket var välbehövt. På lördag morgon kom Alva hit och vi drack te och åt choklad. Efter det gick vi ut i januarikylan för att titta i lite affärer och sedan äta en god lunch på tredje lång. När tår och fingrar var allt för kalla begav vi oss hem igen för att göra havrekola och titta på film. Senare åt vi lax och tittade på P3 guldgala innan vi (Alva) somnade till ännu en film.

Idag kom också mina fantastiska föräldrar hit, vilket (likt många gånger förr) resulterade i att lägenheten blev städad och kylskåpet fyllt. De skämmer bort mig så. Efter det åkte vi och tittade på en av Göteborgs finaste utsikter innan vi for till Ikea. Nu är lägenheten i stort sett färdig och den känns väldigt "Fanny". Ska ta lite bilder en dag snart och hoppas att de gör mitt kryp in någorlunda rättvisa.

Avslutar denna helg med päroncider, vitlöksbröd och Juno, alltså på bästa sätt.

artonde januari

Publicerad 2013-01-18 19:04:00 i fannys

Min favorittid på dygnet nu för tiden är morgonen. De fyra senaste dagarna har jag inte börjat jobbet förrän vid halv tio vilket gör att man har mycket tid att spendera. Min morgonrutin är att jag går upp vid sju och sätter på Nyhetsmorgon. Glider runt i morgonrocken, läser tidningen och äter mycket frukost. Är mycket för att "ha det mysigt", så den tiden på morgonen är guld värd.

sjuttonde januari

Publicerad 2013-01-17 21:32:09 i vänner

Det har varit mycket på jobbet denna veckan, så när jag kommit hem har jag lagt mig i soffan och inte orkat göra någonting. Det gör att man längtar till, och uppskattar helgen mer. Imorgon kväll kommer Rebecca, en av mina bästa vänner, till Sverige och till hem till mig. Hon flyttade till Oslo i slutet av sommaren vilket har resulterat i att vi inte ses så ofta längre. Nu hade hon iallafall tänkt komma till hemstaden på snabbvisit och stannar till hos mig innan hon far vidare. Ska bli väldigt kul!
becca och jag på juldagen förra året

På lördag morgon, lagom tills jag löst melodikrysset, kommer min kära syster på besök. Min käraste ägodel, som jag inte heller träffar så ofta nu för tiden. Ska bli så skönt med lite syster-tid. Men först har vi en arbetsdag kvar, och den ska nog gå smärtfritt, det är ju trots allt fredag imorgon.

fjortonde januari

Publicerad 2013-01-14 18:39:22 i mat

Idag ringde min klocka halv sex för att jag skulle åka iväg till jobbet. Uppskattar mitt arbete så himla mycket, speciellt nu under den mörka delen av året just för att jag får vara ute i dagsljuset. Att jag får min vardagsmotion med spring i trapphus och cykling är också ett plus i kanten.
Jag är en sådän där keso-fantast och äter det på mackan, i pannkakor, till salladen eller så här, världens godaste mellis. Hallon, keso och müsli, svårare än så behöver det inte vara. Perfekt för dagar som idag när man kommer hem och är helt slut i kroppen.

trettonde januari

Publicerad 2013-01-13 15:43:00 i vänner

Mötte upp mina arbetskompisar Mimmi, Julia och Filippa på Järntorget idag för att ta en fika. Om ni inte varit på Way Cup tidigare, gå dit! Fantastisk inredning, personal och mat. Ny favorit!

trettonde januari

Publicerad 2013-01-13 10:53:00 i tre goda ting

När Sigh no more kom blev jag helt frälst av denna brittiska, moderna folkmusik. Lagom till man spelat varje låt på plattan hundratals gånger kom ett nytt album: Babel, och visst höll det samma nivå som tidigare album och kärleken till de fyra herrarna i Mumford and Sons växte sig starkare.

Lana del Rey var jag inte förtjust i när hon släppte skivan, tyckte hon hade tråkig röst och att låtarna saknade energi. Efter att ha tvingat mig att lyssna på låtarna många gånger (jag ville tycka om henne) vändes dock detta och nu är hon en av mina favoritartister. Jag tror man ibland ger upp på många begåvade musiker bara för att man inte tyckte om dem första gången man lyssnade på dem.

Tidigare har jag endast lyssnat på albumen på spotify, men i år fick jag alla tre i fysisk form i julklapp. Born to die fick jag av mina älskade föräldrar och båda skivorna med Mumford and Sons fick jag av kära Becka.

tolfte januari

Publicerad 2013-01-12 14:41:48 i fannys

Mina teburkar har under en tid stått och trängs på en hylla i hörnet av skafferiet men igår när jag skulle somna fick jag idén att göra en tehylla. Sagt och gjort, idag har jag staplat upp mina burkar, böcker, tavlor, ljus, honung och vattenkokare på en och samla plats.

elfte januari

Publicerad 2013-01-11 17:47:00 i tre goda ting

Alla goda ting äro tre. Kommer försöka göra något inlägg om tre saker jag tycker om just nu i framtiden. Vi börjar med mina tre gröna favoriter just nu.
Detta teet köpte jag i Lund när jag var och hälsade på min vän Hanna i december. Det är dock ett svart te, men har ett fint, grönt emballage som passar med det underbara namnet. Valde mellan detta - Mammas mirakel, och Mormors underbara. Vad som avgjorde vilket det blev var doften. Två hekto fick jag med mig hem till Göteborg och jag dricker det mest hela tiden.
Filmen Amelie från Montmartre. Som jag tidigare sagt är detta en av mina absoluta favoritfilmer. Den har det där franska, romantiska över sig och är inte så amerikaniserad som jag tycker många filmer är. Sedan är jag så förälskad i det franska språket att det förhöjer filmen ännu mer. En genialisk film.
Mina gröna Martens. Köpte dem förra sensommaren och har sedan dess praktiskt taget bott i dem. Just färgen är jag himla förtjust i, skogsgrön fast som ändå har något metalliskt i sig. Mina bästa skor.
 

tionde januari

Publicerad 2013-01-10 20:31:00 i fannys

Min kära kusin Ronja lade ut denna videon på sin blogg och tvingade mig dessutom att se den. Både hon och jag var stora Spice Girls-fans där på 90-talet. Jag hade skivorna, jag hade Spice World på VHS, jag hade Ginger Spice som barbiedocka och självklart en magtröja med Spice Girls-tryck. Att jag tyckte om dem så mycket förtränger jag ibland, men många gånger påminns jag också av hur mycket de betydde för mig. Varje gång jag ser ett svart linne med smala spegettiband tänker jag på Posh. Ser jag en rosa godisklubba tänker jag på Baby. Ser jag en tjej iförd grön sport-bh tänker jag på Sporty. Ser jag leopardmönstrade kläder tänker jag på Scary och ser jag Union Jack tänker jag så klart på Ginger.
 
 
När de uppträdde på OS-avslutningen i London i somras så började mitt pop-hjärta bulta igen, något så infernaliskt mycket. Tjejerna som format en del av min uppväxt, tjejerna jag sett upp till och tjejerna som lärt mig vad Girl Power är. Om ni inte vet vad ni ska göra ikväll så rekomenderar jag er verkligen att titta på denna dokumentär, för jag tror inte att jag är den enda som blir tårögd när jag ser detta.

nionde januari

Publicerad 2013-01-09 12:57:06 i fannys

Ibland är det rätt svårt att förstå att det var ett år sedan jag gick in på min sista termin i skolan. Tiden då jag gick och köpte tyg till min balklänning, letade som en galning efter studentutstyrsel och då jag plockade fram studentmössan för att förstå att det var på riktigt, att det var min tur att ta studenten. Men vad jag tog vara på tiden, och det är jag så himla glad över. Vi åkte till Skottland med klassen. Sofia och jag slet med vårt projektarbete som medförde att vi blev nominerade till det bästa arbetet. Jag hittade en byxdress och ett par blommiga Dr Martens när jag var i London med min familj i mars. Det känns som att det var igår.
Något som också hände för snart ett år sedan, men som känns mycket mer avlägset var att jag satte in min tandställning. I början tyckte jag uppriktigt sagt om den, vilket är ganska ovanligt. Men jag trivdes i den, och jag älskade att få välja färg på gummibanden. Bubbelgumsrosa var min favorit. Nu har den suttit där i 11 månader och vill jag inget hellre än att ta ut detta klumpiga galler. Ska åka till tandis nu och övertala dem att ta ut den nästa gång. Cross your fingers.

sjunde januari

Publicerad 2013-01-07 21:03:18 i fannys

Något av det bästa på dagen tycker jag är när man kommer hem efter jobbet och byter om till myskläder, kokar en kopp te, tänder ljus och har på TV:n i bakgrunden. Med vänliga hälsningar tjejen som romantiserar sitt liv. På tal om att romantisera, jag flyttade för drygt en månad sedan till mitt lilla kryp-in och nästan det enda jag kan tänka på nu för tiden är hur jag ska inreda och fixa i den. Jag har kommit en bra bit på väg, men än fattas det bland annat en kohud, ett nytt tv-rumsbord, tavlor och filtar. Räknar ner dagarna till nästa lön!
I helgen lade jag istället ned mycket energi på mina vänner. Min kompis Lisa bor också i Göteborg vilket har medfört att vi umgås en hel del, så även denna helg. Vi åt grillad entrecote på fredagskvällen och efter det drack vi te och tittade på filmen "Himlen är oskyldigt blå". På lördagsförmiddagen mötte vi upp Hanna på centralen och tog en lång lunch på stan. Efter lite prata-igen och serietittande följde jag Hanna till centralstationen på söndag eftermiddag och vinkade av henne.

tredje januari

Publicerad 2013-01-03 13:16:38 i fannys

De senaste dagarna har jag sovit ofantligt mycket, men också tittat mycket på film och serier. Film och serier är något jag är väldigt intresserad av och något jag lägger mycket av min fritid på. Just nu tittar jag på Scrubs, och är på åttonde säsongen. Har aldrig följt det innan, så nu i vinter har jag kollat igenom alla avsnitt. Dessutom har jag sett på Amelie från Montmartre, den är en av mina favoriter. Jag har också kollat på en annan fransk film som heter En oväntad vänskap. Den har gått på bio nu i höst och jag tyckte verkligen om den.
Jag åkte som sagt hem tidigt på nyårsafton, just för att jag inte var helt frisk och ville inte riskera att bli sämre. Och vilken fantastisk känsla det var, att komma hem till sängen tjugo i ett och dessutom vakna på nyårsdagen tidigt och välmående. I vilket fall var kvällen väldigt trevlig då jag och fem kompisar åt trerätters och umgicks innan vi gick till en annan kompis som hade en lite större tillställning. På nyårsdagen köpte min lillasyster och jag hem thai och kollade på serier resten av dagen, precis som det ska vara.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela